Ohjelma

Seurasaaren juhannusvalkeat vietetty mukavissa kesäisissä tunnelmissa! Kiitos kaikille osallistuneille ja tervetuloa jälleen ensi vuonna!

Seurasaaren juhannusvalkeat - kaupunkijuhannus metsäluonnon keskellä!

Sisäministeriö ja Aluehallintovirasto ovat tänään antaneet ehdottoman kokkojenpolttokiellon, joten Seurasaaren kokot eivät syty aattona. Erilaisia perinnekokkoja ja niiden rakenteita pääsee kuitenkin ihastelemaan Seurasaaren juhannusvalkeille. Myös muuta ohjelmaa on runsaasti, joten tervetuloa Seurasaaren juhannusvalkeille! (Ohjelmasta voit lukea enemmän alempaa tältä sivulta).

Seurasaaren juhannusvalkeat sisältää runsaan kattauksen ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia suomalaiseen keskikesän viettoon. Museomiljöössä ja puistomaisen metsän keskellä järjestettävässä juhlassa tanssitaan, lauletaan, soitetaan ja leikitään juhannussalkojen ja -kokkojen äärellä. Aaton tunnelmaa kohottavat lemmennostatusloitsut, juhannushäitään viettävä pariskunta, värikkäät kansallispuvut ja siniristiliput.

Juhla tarjoaa kävijöilleen elämyksiä, jotka kannattelevat suomalaista identiteettiä ja lisäävät ymmärrystä kulttuuriperintöä kohtaan. Kotimaan kävijälle juhla tarjoaa mahdollisuuden kokea suomalaisuutta yhdessä kansainvälisen yleisön kanssa. Ulkomailta saapuvia kiinnostavat juhannusperinteet, valoisa kesäyö ja luontokokemukset. Juhlan kohderyhmiksi ovatkin vakiintuneet suomalaisesta kulttuurista huumaantuvat vieraat, lapsiperheet ja kaupunkiin saapuvat turistit.

Tienvarren ohjelmassa klo 17-21: kädentyöntaitajien näytöksiä, juhannussalon nosto, hevosajelua, kärrysauna, tinttamareski, värityspaja, kukkaseppeleen tekoa ja uutuutena halauspuisto. Museotaloista avoinna ovat Antti ja Karunan kirkko.

Niko Moilanen esittelee fransupitsin solmimista, Vuokko Lyytinen erilaisten pirta- ja lautanauhojen valmistusta sekä villakirjontaa. Onnellisen Sepän Pajassa nähdään seppä työssään. Katajaisia astioita valmistaa Risto Telkkä ja 100-vuotiasta polkusorvia käyttelee Mauri Kekkonen.

Kärrysauna lämpimänä klo 15-22.30 Café Mierizin vieressä. Uimapuku ja oma pyyhe mukaan.

Tänä vuonna järjestetään myös Kesäyön luontoretki klo 19.00 (suomeksi) ja klo 20.00 (englanniksi). Retkellä voit kokea luontohetken kesäyössä ketunpolulla kulkien ja luonnosta voimaantuen. Luonnon äänet, värit, tuoksut tulevat lähelle ja huomaat, miten pienillä asioilla on iso merkitys hyvinvoinnille. Kesäyön luontoretken oppaana toimii Green Coach Pirjo Itkonen. Luontoretkikierrokset ovat valitettavasti täynnä ja enää ei voi ilmoittautua! 

Lapset voivat osallistua juhannussalon koristeluun ja heille pystytetään perinnekeinuja. Lapset pääsevät myös tanssimaan poloneesia Juhlakentällä.

Juhannuskokkojen rakenteita voi ihailla juhlassa. 

Juhlakentällä ohjelma alkaa klo 19. Juhannushääpari tanssii menuettia Juhlakentällä ja juhannustanssit jatkuvat keskiyöhön asti.

Aattoillan esiintyjiä ovat mm. NordicDanceHelsinki-tiimi, kantele-klarinetti -duo Aléa, näyttävä kansantanssiryhmä Tanhu-Visa, ihmepyöräänsä pyörittävä Eppel&Peppel, vuoden pelimanniyhtye ENKEL, Karjalan Nuoret tanssijoineen, setukaisryhmä Sõsarõ Tallinasta, pelimanniyhtye Ketale sekä ainutlaatuinen The Mystic Revelation of Teppo Repo. Esiintyjistä voit lukea lisää täältä Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Juhannusvalkeiden 2019 koko ohjelma

Фестиваль "Летние костры" 2019 на острове Сеурасаари
Праздник летнего солнцестояния
21 июня 2019 с 17 до 24

Lataa juhannus-app tästä: app.citynomadi.com ja hae Seurasaaren juhannusvalkeat!

Juhannusviikon ohjelmaa:

Tule ja aloita juhannusviikon vietto mukavissa tunnelmissa. Helsinki City Folkissa tämä käy, kun Lasipalatsin aukion valtaavat pääkaupunkiseudun kansantanssijat ja pelimannit! 17.6.2019 klo 18.00 Lasipalatsin aukiolla, vapaa pääsy.

Esiintymässä Seurasaaren Kansantanssijat, Espoon Kansantanssijat, Tanhu-Visa, Spelarit, Pääkaupungin Karjalaiset Nuoret, Lieke, Pörriäiset, Rutistus. Myös yleisö pääsee tanssimaan.

Juhannussalon koristelutalkoot Antin aukiolla juhannusviikolla ke 19.6. ja to 20.6. klo 12-16. Mukavaa yhdessä tekemistä ja juhannustunnelmaan virittäytymistä. Ilmoittautumiset: info(at)seurasaarisaatio.fi tai p. 040-649 3040.

Juhannuspäivän 22.6. jumalanpalvelus Karunan kirkossa klo 13.00.