Liput ja Info

 

PÄÄSYLIPUT

27,50 € (sis. 2,50€ lippupisteen palvelumaksu)(alle 12-vuotiaat maksutta) Lippupisteestä 

Lippuja voi ostaa lippu.fi:stä vielä juhannusaattonakin. Olemme tänä vuonna vähentäneet fyysistä lipunmyyntiä huomattavasti (vain neljä lipunmyyjää), joten suosittelemme hankkimaan liput lippupisteen kautta jonojen välttämiseksi. Paikan päällä on mahdollista maksaa liput vain kortilla. Lippuja voi ostaa myös lippupisteen myyntipaikoista (esim. R-kioskit), joissa on mahdollista maksaa myös käteisellä. Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi aikuisen seurassa.

 

SAUNA
Kahvihuone Mieritzin luona on kärrysauna klo 15-22. Saunamaksu 5€ maksetaan Kahvihuone Mieritziin. Kyseessä on sekasauna. Oma pyyhe ja uima-asu mukaan.

 

KULKUYHTEYDET

Bussi 24 kulkee keskustasta Seurasaareen. Seurasaareen pääsee myös raitiovaunulla 4 (n. 10 min. kävelymatka Seurasaareen). Lisätietoja liikenneyhteyksistä HSL Myös kaupunkipyörällä voi ajaa Seurasaareen (Seurasaari 091).

Lähellä asuvien kannattaa tulla paikalle jalan tai polkupyörällä. Yksityisautoille on rajoitetusti pysäköintitilaa Seurasaarentien varrella ja pysäköintialueella Heikinniementien kohdalla, Meilahden arboretumin (Johannesbergintien varressa) sekä Meilahden liikuntapuiston pysäköintialuella. Katso liikennejärjestelyt tältä sivulta löytyvästä kartasta.

 

RUOKA JA JUOMA

Kahvihuone Mieritz (sillan kupeessa) on avoinna klo 12-22. Valikoimissa on Rönttösrouvan makeita ja suolaisia piirakoita, tuoreita pullia, kahvia/teetä (luomu), virvoitusjuomia, luomupillimehuja.

Juhlakentän kioski on avoinna klo 16-01. Valikoimista löytyy pientä suolaista ja makeaa syötävää, kahvia/teetä (luomu), virvoitusjuomia, mehuja.

Juhlakentällä tapahtuman aikana palvelee ruoan myyntipiste (Kauppahallin Kotiruoka), jossa myynnissä kahvia, lättyjä, makkaraa, muikkuja, makkaraperunoita, falafell-annoksia (vegaaninen).

Ravintola Seurasaaren Kruunussa tarjolla juhannusaattona 24.6. Yöttömän yön buffet ja juhannuspäivänä 25.6. Mittumaarian brunssi, kylmää juotavaa sekä ainutlaatuista juhannustunnelmaa! Lisätiedot löytyvät täältä

Omat eväät ovat sallittuja. Suosittelemme oman vesipullon tuomista, sillä sääennuste lupaa lämmintä päivää.

 

GRILLAUS

Seurasaaressa Juhlakentällä on yksi yleinen grillauspaikka. Grillitilaa on rajoitetusti, joten suositeltavaa on pakata mukaan nopeasti kypsyviä eväitä. Metsäpalovaroituksen aikaan grillipaikan käyttö on kielletty! Omat grillit ja kertakäyttögrillit sekä avotulen teko ovat kiellettyjä Seurasaaressa.

 

KOIRAT

Koiria ei suositella tuotavaksi Seurasaaren juhannusvalkeille, mutta opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita tapahtumaan.

 

MUUTA

Juhlaan voi tulla lastenrattaiden kanssa (lainattavia rattaita ei ole).

Täytämme 14/23 Helsingin kaupungin vastuullisempien valintojen kriteeriä. Voit tutustua niihin tarkemmin täällä.

Tässä vielä viisi vinkkiä siihen, miten voit omalta osaltasi toimia vastuullisesti Seurasaaren juhannusvalkeilla:

  1. Tule paikalle kävellen, polkupyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Sillan luota löytyy kaupunkipyöräasema, ja bussit 24 ja 24S liikennöivät juhannusaattona tihennetyin vuoroin.
  2. Toimi luontoa kunnioittaen. Älä jätä jälkeesi pysyviä jälkiä tai esimerkiksi revi kasvillisuutta.
  3. Älä jätä roskia luontoon. Löydät saaresta roskiksia, joita voit hyödyntää. Muista lajitella biojäte omaan keräysastiaansa. Jos poltat tupakkaa, ota mukaan oma taskutuhkis.
  4. Palauta tölkit ja pullot. Voit jättää tyhjät tölkit ja pullot Kahvihuone Mieritziin tai Juhlakentän kioskille, josta ne toimitetaan kierrätettäviksi.
  5. Kunnioita luonnon lisäksi myös muita ihmisiä. Kaikki ovat tervetulleita juhannusvalkeille omana itsenään. Ota muut huomioon ja kunnioita heidän fyysistä koskemattomuuttaan. Käänny ongelmatilanteessa järjestyksenvalvojan puoleen.

 

LÖYTÖTAVARAT

Mahdolliset löytötavarat viedään kuuluttajalle.

 

WC

Saaren alkupäässä ja Jusupoffin aukion vieressä on City WC:t. Juhlaan tuodaan lisäksi toiletteja Jusupoffin aukiolle ja Kyykkäkentälle. Saaren Cityvessoista löytyy Inva-WC.

 

SAAVUTETTAVUUS

Juhla-alue on maastoltaan vaihtelevaa, mutta alueella pääsee pyörätuolillakin melko hyvin kulkemaan. Osaan museorakennuksista ei ole esteetöntä kulkua. Juhlakenttä, jolla suurin osa ohjelmasta tapahtuu, on täysin esteetön. Kokkorantaan ei ole pääsyä pyörätuolilla, mutta kokkoja voi seurata muualta. Lasten kokolle on esteetön pääsy.

Ravitsemuspisteisiin (Jusupoffin aukiolla, Juhlakentällä), Ravintola Seurasaaren Kruunuun ja kahvilaan sekä Antin kaffeliiteriin on liikkumisesteetön sisäänkäynti. Juhlakentän ja Jusupoffin kioskin edustalla on koroke ja Kahvihuone Mieritziin on portaat.

 

TURVALLISUUS

SPR vastaa ensiavusta juhannusvalkeiden ajan. Paikalla on järjestyksenvalvojia, joiden puoleen voi kääntyä ongelmatilanteessa.

Yleinen hätänumero: 112.

Tarkista tästä Helsingin kaupungin voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronaan liittyen.

Muista pukeutua sään mukaan.

 

KUVAUSLUVAT

Kuvausluvat ja akkreditointi (viikkoa ennen): toiminnanjohtaja Aila Nieminen aila.nieminen(at)seurasaarisaatio.fi

PÄÄSY SAARELLE
Koko Seurasaari suljetaan juhannusaattona klo 12 alkaen, jonka jälkeen sisäänpääsy vain pääsylipulla. Saari on taas normaalisti avoinna juhannuspäivänä.