Juhannuksentekijät

Seurasaaren juhannusvalkeilla on tänäkin vuonna ihmisiä, jotka ovat olleet mukana jo vuosia tai vuosikymmeniä. Tässä heidän mietteitään juhlasta ja juhannusmuistoista.

JUHANNUKSENTEKIJÄT – KUKA OLET, LEIJA LAUTAMAJA?

Leija Lautamaja, alavutelaissyntyinen artisti, kansanmuusikko ja musiikintekijä. 

Mikä saa sinut palaamaan Juhannusvalkeille vuosi toisensa jälkeen?

Olin Seurasaaren juhannusvalkeilla töissä monena kesänä 2010-luvun alussa ja senkin jälkeen olen viettänyt useasti juhannusta juhannusvalkeilla. Se on siis varmasti pysyvin juhannusperinteeni tähän mennessä. Tykkään juhannuksena tehdä tietyllä lailla perinteisiä asioita: käydä aamusaunassa, syödä raparperikiisseliä ja toivon aina kuulevani radiosta Saarenmaan valssin. Seurasaaren tunnelma sopii nostalgiankaipuiseen juhannusmieleeni. Kaunis luonto, meri ja pelimannimusiikki vetävät puoleensa. 

Mikä on paras juhannusmuistosi?

Yksi mieleenpainuva hetki on Seurasaaren juhannusvalkeilta 2016. Olimme esiintymässä ENKEL-yhtyeeni kanssa ja jäimme saareen juhannuksen viettoon. Istuimme juhlakentän laidalla, ilta hiipui ja Tango-orkesteri Unto soitti tansseja. Tuntuu edelleen uskomattomalta, että sain viettää juhannusta nauttien niin suuresta annoksesta huippuyhtyeen musiikkia, erityisesti kun Tango-orkesteri Unto keikkailee harvoin. 

JUHANNUKSENTEKIJÄT – KUKA OLET JARI KOMULAINEN?

Ketale-yhtyeen haitaristi Jari Komulainen.

Mikä saa sinut palaamaan Juhannusvalkeille vuosi toisensa jälkeen?

Seurasaaren Juhannusvalkeat on yksi vuoden hienoimmista työtehtävistä, jonne on aina mukava tulla. Perinteikäs ohjelma ja iloiset ihmiset luovat ainutlaatuisen tunnelman keskelle pääkaupunkiseudun humua.

Mikä on paras juhannusmuistosi?

Näiden reilu kolmenkymmenen Juhannusvalkeiden joukosta on mahdotonta mainita yhtä tiettyä seikkaa. Täysi tanssilattia, kaunis kesäyö ja kokon loimu puiden välistä soittolavalle jää aina mieleen.

JUHANNUKSENTEKIJÄT – KUKA OLET, JYRKI KOKKO?

Olen yksi Tanhu-Visa kansantanssiryhmän ohjaajista ja harrastanut kansantanssia yli 30 vuotta. Juhannusvalkeilla olen ollut mukana vuodesta 2001.

Mikä saa sinut palaamaan Juhannusvalkeille vuosi toisensa jälkeen?

Hyvä tunnelma ja seura. Juhannusvalkeat ovat erityinen yhteisöllinen perinnetapahtuma.

Mikä on paras juhannusmuistosi?

Parhaat muistot liittyvät yleisötanssituksiin ja juhannuspoloneesiin. On mukava nähdä ihmisten spontaania tanssin iloa ja hyvä tunnelma innostaa ihmisiä mukaan.