ENKEL – Iloinen ja irti maasta

ENKEL - Iloinen ja irti maasta

Päiväys ja aika
21 kesäkuun, 2024
0:00


ENKEL on herkkä ja hersyvä pelimanniyhtye, jonka ohjelmisto koostuu hittikappaleista aina 1800-luvulta 2020-luvulle asti. ENKELin neljä persoonallista muusikkoa luottavat perinteeseen, luovan hulluttelun voimaan ja toisiinsa – ENKELissä jokainen on supersankari omalla laillaan.

Yhtye käyttää ennakkoluulottomasti hyväkseen epätavallisen instrumentaationsa moninaisia mahdollisuuksia ja viimeistelee sointinsa milloin kauniisti yhteen soivalla ja milloin tarkoituksenmukaisesti dissonoivalla laulullaan. Kappaleiden aiheet vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä riipivästä ikävästä hikiseen hiihtokilpaan.

ENKEL on esiintynyt laajasti Suomessa sekä Pohjoismaissa ja edustanut Suomea Euroradio-festivaaleilla vuonna 2016. Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia We Are ENKEL ja Pappilan hääyö on valittu Vuoden kansanmusiikkilevyiksi ilmestymisvuosinaan 2019 ja 2016. Viimeisin albumi Love Hurts jatkaa tutulla hitikkäällä kaavalla tarjoten kuulijalle yhdistelmän jotakin uutta, vanhaa, lainattua ja – pinkkiä!

Esiintyjät: Leija Lautamaja (3-rivinen haitari, laulu), Miia Palomäki (2,5-rivinen haitari, laulu), Maija Pokela (kantele, laulu), Iida Savolainen (alttoviulu, laulu)

Kuva: Jussi Ojala