ANNA-MARIA TOIVONEN – Joutsennaisen tarina

ANNA-MARIA TOIVONEN - Joutsennaisen tarina

Päiväys ja aika
21 kesäkuun, 2024
0:00


Tarinankerrontaesitys Joutsennaisen tarina perustuu ikiaikaisiin muodonmuutostarinoihin, joita tarinankertoja Anna-Maria Toivonen on tutkinut useita vuosia valmistaessaan tätä esitystä. Tarinassa yhdistyvät myytit suomalaisista joutseniksi muuttuvista naisista sekä skotlantilaisten ja grönlantilaisten selkie- ja hylkeennahkatarinat.

Joutsennaisen tarina kutsuu kuulijoita pohtimaan sitä mitä tapahtuu, jos meiltä viedään siivet. Elämässämme tulee aikoja, jolloin joudumme laittamaan itsemme ja luovuutemme sivuun, koska huomiotamme tarvitaan muihin asioihin. Me kestämme sen, kunhan tiedämme pääsevämme taas tanssimaan, laulamaan, maalaamaan, pelaamaan tai mitä vaan se onkin, mitä meidän tarvitsee tehdä ollaksemme oma itsemme. Entä jos emme pääsekään? Tässä tarinassa Joutsennaiselta viedään siivet, tule siis kuulemaan miten hänen käy!

Anna-Maria Toivonen on ehtymättömästä kansanperinteiden lähteestä ammentava tarinankertoja ja kansanlaulaja. Aineeton kulttuuriperintö, sen elävöittäminen sekä esiin nostaminen ovat hänelle sydämen asioita. Hän haluaa kutsua ihmiset kokemaan elävän tarinankerronnan taikaa ja levähtämään tarinoiden äärelle.