Esiintyjät

Enkel

Enkel on herkkä ja hersyvä pelimannityttöbändi, jonka ohjelmisto muodostuu perinteisistä hittikappaleista sadan vuoden takaa sekä yhtyeen jäsenten kansanmusiikkipoljentoisista sävellyksistä. Musiikilliset teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä riipivästä ikävästä hikiseen hiihtokilpaan.

Leija Lautamaja - 2,5-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki - 2,5-rivinen haitari, laulu
Maija Pokela - kantele, laulu
Iida Savolainen - alttoviulu, laulu

http://www.enkelband.com/#

The Mystic Revelation of Teppo Repo

The Mystic Revelation Of Teppo Repo versioi omalla persoonallisella otteellaan Teodor Revon musiikkia ja esittää myös omia kappaleitaan. Musiikillisia vaikutteita ja sävelmistöä kartuttavat myös suomensukuisten kansojen, kuten udmurttien sävelmät. Yhtyeen keikoilla on vahva, jopa harras tunnelma, yksikään esiintyminen ei varmasti ole edellisen kaltainen. Siitä pitävät huolen jäsenten heittäytyminen hetkeen ja voimallinen improvisaatio.

Otto Eskelinen - Huilut, puupuhaltimet, ääni
Arwi Lind - hirsisoitin, ääni
Eero Tikkanen - basso, ääni

https://www.facebook.com/The Mystic Revelation of Teppo Repo

Eppel & Peppel

Eppel & Peppel on tarinankerronta-musiikki-seurue, joka tuottaa erilaisia tarinallisia esityksiä ja konserttikokonaisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Eppel&Peppelin muita esityksiä ovat Tarinoiden Arkku, Stepan Doctorus Fantasticus sekä Lähtijät.

Kun ihmepyörää pyöräyttää, tapahtuu - melkein mitä vaan! Ainakin tapahtuu laulu, tarina, runo ja soitto. Ehkä myös saippuakuplia, tanssia tai jotain hullunkurista! Hattupäinen apinalauma alkaa metelöidä ja sitten vietetään rottaprinsessan hienoja häitä. Ihmepyörä on koko perheen esitys jossa yleisö pääsee vaikuttamaan esityksen kulkuun, eli pyöräyttämään Ihmepyörää.

Kirsi Ojala: laulu, puhaltimet, harmoni, udu
Juulia Salonen: laulu, kantele, harmoni

http://www.eppelpeppel.net

Aléa

Aléa on kahden nuoren kansanmusiikin ammattilaisen muodostama duo. Yhtyeen musiikki on kanteleen ja klarinetin keskinäinen kilpajuoksu, jossa leikitellään perinteisillä instrumenttirooleilla, niistä ammentaen ja niitä haastaen. Polska onnellisuudesta juhannuskonsertissaan Karunan kirkossa Aléa esittää suomenruotsalaisesta pelimanniperinteestä ponnistavia omia sävellyksiä ja sovituksia.

Aurora Visa: kanteleet, laulu
Annika Lyytikäinen: klarinetti, koskettimet, laulu

https://www.youtube.com/watch?v=paPtT30nlyI

Sõsarõ

Sõsarõ on 1973 perustettu setukaiskuoro Tallinnasta. Kuoro perustettiin alunperin Petrserinmaalta Tallinnaan ja Harjumaalle muuttaneiden setukaisten ja heidän jälkeläiten toimesta, mutta viime aikoin mukaan on tullut myös virolaisia laulajia. 14-jäsenisen kuoron kaksi esilaulajaa taitaa myös runosäkeiden improvisoinnin, lisäksi kuorossa on mukana soittaja. Kuoron tarkoitus on säilyttää ja tehdä tunnetuksi setukaisten lauluperinnettä, soitinmusiikkia, ja muuta setukaisten kansankulttuuria.

http://www.leelokoor.ee

Jari Komulainen & Ketale

Pelimanniyhtye Ketale (joutava tyhjäntoimittaja, vetelys, heittiö, kutale) on kuulunut Seurasaaren juhannusvalkeitten vakiokalustoon jo yli kaksi vuosikymmentä. Nimestään huolimatta yhtye koostuu kansanmusiikin ammattilaisista ja ydinkokoonpano on pysynyt samana alusta alkaen. Ohjelmistossa on perinteistä ja uutta kansanmusiikkia sekä vanhaa tanssimusiikkia rennolla otteella ja vankalla poljennolla.

Jari Komulainen: haitari
Jarmo Romppanen: kitara
Pauliina Pajala: viulu
Tapani Varis: basso